ua

Графік роботи:

Пн.-Пт.: з 8:00- 18:00

Сб.-Нд.: вихідний

×

Вхід в кабінет

Реєстрація
Введіть ім'я
Введіть прізвище
First name is not valid!
Last name is not valid!
Це не адреса електронної пошти!
Введіть адресу електронної пошти
Користувач з таким email вже зареєстрований!
Введіть пароль
Enter a valid password!
Please enter 6 or more characters!
Please enter 16 or less characters!
Passwords are not same!
Підтвердіть згоду з правилами та умовами
E-mail або пароль неправильний!
Назад

Клінкерна цегла - технологія виробництва і вартість

19 жовтня

Клінкерна цегла - надійність, зручність і прийнятна вартість!

Клінкерна цегла - це різновид керамічної цегли, що володіє підвищеною міцністю, щільністю і пористою структурою. Він набагато міцніший і довговічніший свого силікатного родича, тому і отримав широке застосування в якості декоративного і будівельного матеріалу. Якщо ви бажаєте додати вашому житлу цікавий, вишуканий вигляд, то кращого варіанту, ніж цей, вам точно не знайти!

клінкерна цегла фото 1

Основні етапи виробництва і ключові характеристики

Клінкерна цегла проходить кілька етапів виготовлення, процес набагато більш трудомісткий, ніж для приготування звичайного, тому і ціни на нього набагато вищі. Вся керамічна цегла володіє традиційним розміром, який дорівнює 250 на 120 на 65 мм. Крім виробів зазначених габаритів, заводами-виробниками допускається і можливість випуску:

  • полуторних заготовок;
  • подвійних цегли;
  • євро-цегл.

Ключова відмінність цегли інших форм - товщина, рівна 88 мм. У подвійної ж цегли вона становить значно більший розмір - 138 мм. Євро-цегла володіє габаритами в 25 на 6,6 на 8,8 см і повністю відповідають всім встановленим європейським стандартам. Для будівництва та оздоблення найчастіше використовують євроцеглу, значно рідше для цього застосовується продукція традиційної форми. Всі цеглини мають різну вагу, що завжди визначається їх функціональними характеристиками і пустотілістю. В середньому вага подібного виробу знаходиться в діапазоні від 3,5 до 4 кг.

клінкерна цегла фото 2

Важливо!

Використовувати цеглу можливо і в будівництві будинків, але з огляду на досить велику вартість він застосовується для обробки фасадів будівель або ж об'єктів громадського відвідування. Відповідно до встановлених ГОСТами в сфері будівництва, відхилення від первісної форми цегли не повинно становити більше ніж 4-6 мм, інакше буде вважатися, що виріб не відповідає нормам виробництва. Клінкерну цеглу ручного формування виробляти взагалі досить складно, тому найчастіше виробники вважають за краще купувати будматеріали безпосередньо з заводів-виготовлювачів. До основних етапів здійснення виробництва клінкерної цегли можна зарахувати:

    • підбір спеціальної тугоплавкої глини, а також піску високої якості;
    • подальше здійснення формування в заводських масштабах;
    • приміщення необхідної кількості заготовок в спеціальну піч, де при певних термічних умовах проводиться випалення даних виробів.

Після закінчення всіх процедур з виробництва клінкерної цегли, можна відзначити наявність зміни його колірної фактури - від яскраво-червоного кольору до типового світло-коричневого. Можна перелічити всі основні різновиди виробленої продукції:

      • Цегла повністю пустотіла або повнотіла;
      • Рядові, використовувані для здійснення будівництва, а також особові;
      • Вогнетривкі або шамотні цегли, які пройшли додаткову термічну обробку і застосовуються в найбільш складних термічних умовах.

Відмінності і основні різновиди клінкерної цегли

Для здійснення будівництва застосовуються такі види будівельних матеріалів:

      • яскраво-червоні цеглини - найбільш міцні і володіють необхідною термічною стійкістю, активно використовуються в любому середовищі, не бояться впливу сильної спеки або вологи, гарантують стійкість і чудову довговічність всіх зведених споруд без необхідності ремонту;
      • червоні необпалені цеглини - не пройшли достатнього рівня випалу, за своєю вартістю набагато менше, ніж червоні, але бояться вологи, тому найчастіше активно застосовуються для забутовки, поміщаючи в середину кімнатної печі, а також для виробництва будівель, що не піддаються прямому довгостроковому впливу різного роду вологості, а також занадто високих температур;
      • пустотілі цегли - застосовуються для фасадного облицювання, зручні в процесі транспортування, знімають значну частину навантаження в процесі будівництва з фундаменту, вартість висока.

клінкерна цегла фото 3

Виробництво клінкерної цегли в необхідному режимі надає йому відмінні технічні характеристики:

      • щільність - до 2100;
      • морозостійкість - понад - 50 градусів;
      • високий рівень теплопровідності з показником близько 1.

Слабо піддається механічній деформації, надійний і стійкий, а завдяки можливості підібрати різноманітні колірні фактури ще й додасть додаткової індивідуальності вашому будинку. Найбільш популярні варіанти обробки:

    • різнокольоровий;
    • поєднання кавового зі світлим відтінком;
    • обробка під аристократичну вікторіанську класику;
    • внесення різних архітектурних елементів для прикраси камінів в квартирах в стилі лофт.
Назад