ua

Графік роботи:

Пн.-Пт.: з 8:00- 18:00

Сб.-Нд.: вихідний

×

Вхід в кабінет

Реєстрація
Введіть ім'я
Введіть прізвище
First name is not valid!
Last name is not valid!
Це не адреса електронної пошти!
Введіть адресу електронної пошти
Користувач з таким email вже зареєстрований!
Введіть пароль
Enter a valid password!
Please enter 6 or more characters!
Please enter 16 or less characters!
Passwords are not same!
Підтвердіть згоду з правилами та умовами
E-mail або пароль неправильний!
Назад

Металочерепиця та її особливості

19 жовтня

Металочерепиця

Металочерепиця – це покрівельний матеріал, який виник в 60-х роках у Фінляндії, під час спроби трансформації  зовнішнього вигляду простої бляхи в щось прекрасне.  До цього плоский металевий лист  слугував основним матеріалом для накриття будинків, в тогочасній Європі. В результаті  було винайдено доволі естетичний матеріал,  вигляд якого не поступається натуральній черепиці, а ціна більш ніж доступна.

Кожний  будинок потребує покриття, а даний аксесуар даху  є найбільш поширеним матеріалом в спорудах малої поверховості, як у приватному секторі, так і в промислових об’єктах. Він має низку переваг, а серед основних:  швидкість монтажу, невисока ціна металочерепиці, привабливий зовнішній вигляд, надійний захист від зовнішніх факторів природи. Додатковим плюсом є також широкий вибір форм, що включає моделі з різною висотою хвилі. Для зменшення кількості відходу на дахах складної конфігурації, розроблені модульні варіанти з прихованою системою кріплень.

Експлуатаційний термін металочерепиці чи профнастилу складає 50 років, що в свою чергу відносить її до досить довговічних матеріалів. Сталь із якої вони виготовляються покривається шаром цинку, наноситься ґрунтовка. Товщина цього захисного покриття, напряму визначає термін служби і стійкість до пошкоджень. Важливим фактором є також сама сталь, що слугує основою і сприймає основні навантаження. Вона має володіти необхідними пружними і пластичними характеристиками. Для виробництва металочерепиці зазвичай використовується марка DX51. Завершальним шаром  слугує спеціальне полімерне покриття, що забезпечує необхідний колір та структуру поверхні, а також додатковий захист для даного матеріалу. Всі перераховані складові, які наноситься на  листову сталь є невід’ємною її частиною, без яких довговічність була значно меншою. Безумовно якість складових частин металочерепиці, товщина сталі є основними показниками ціноутворення для даного матеріалу.

Покрівельні роботи металочерепиці

Під час накриття будинку потрібно обов’язково дотримуватися технології монтажу. Відхилення від будівельних норм та рекомендацій виробника, може спричинити додаткові витрати, а у найгіршому випадку  реконструкцією всього каркасу даху. Зберігання даного покрівельного матеріалу повинно проводитися на рівній поверхні, без впливу високої температури, щоб уникнути деформації листів. Під час проведення покрівельних робіт із металочерепицею потрібно використовувати професійний інструмент для різки. Це дозволить уникнути пошкодження захисного цинкового шару. В іншому випадку  забезпечена швидка поява корозії і зменшення загального терміну служби усієї покрівлі.

Замовлення металочерепиці слід проводити після зняття усіх розмірів зведеної силової конструкції даху. Це пов’язано з тим, що проектні дані часто відрізняються від отриманого результату будівельниками. При отриманні замовлення компанія постачальник видає детальну схему монтажу окремих листів металочерепиці, що розраховані відповідно до довжини скату.

Використання надійної гідроізоляційної мембрани запорука того, що дах функціонуватиме правильно. Особливо це стосується будинків з жилим мансардним поверхом. Вона монтується безпосередньо по кроквах даху. Для фіксації мембрани, а також для забезпечення вентиляційного прошарку набивається контробрешітка. Перпендикулярно до неї монтується обрешітка з відповідним кроком.  В результаті ця конструкція має з легкістю витримувати точкове навантаження від одного покрівельника з інструментом, що в середньому становить 150кг. Наступний етап передбачає монтаж листів металочерепиці. Їх кріплення відбувається за допомогою спеціальних шурупів з прорезиненими шайбами.  Також слід пам’ятати про встановлення дахових аксесуарів: водостічної системи, металевих обробок, снігозахисту . Комплекс цих рішень разом з професійним монтажем дозволить забезпечити тривалий термін служби всього даху. Купити маталочерепицю від  провідних виробників, отримати розрахунок матеріалів, а також усі необхідні консультації можна в спеціалістів компанії KeramoDim.

Назад