ua

Графік роботи:

Пн.-Пт.: з 8:00- 18:00

Сб.-Нд.: вихідний

×

Вхід в кабінет

Реєстрація
Введіть ім'я
Введіть прізвище
First name is not valid!
Last name is not valid!
Це не адреса електронної пошти!
Введіть адресу електронної пошти
Користувач з таким email вже зареєстрований!
Введіть пароль
Enter a valid password!
Please enter 6 or more characters!
Please enter 16 or less characters!
Passwords are not same!
Підтвердіть згоду з правилами та умовами
E-mail або пароль неправильний!
Назад

Які потрібно аксесуари під керамічну черепицю?

23 січня

Дах будинку представляє собою складну багатошарову конструкцію. Вона містить в собі чимало різних елементів, які підбираються відповідно до проектної документації майбутньої будівлі.  Особливо це стосується скатних дахів з керамічної  черепиці. В залежності від конфігурації покрівлі й форми обраної  моделі  здійснюється комплексний розрахунок необхідних аксесуарів.

Вибір гідроізоляційної мембрани

Перш за все слід подбати про надійну гідроізоляцію, що відповідатиме європейським стандартам якості. При виборі мембрани під натуральну черепицю особливу увагу звертають на наступні параметри:
- щільність (не менше 130гр/м2),
- стійкість до ультрафіолетового випромінювання
- дифузійні властивості
- міцність на розрив

На дахах з низьким нахилом, важливо забезпечити повну герметичність. В цьому випадку, окрім застосування мембрани підвищеної щільності, використовується додаткова проклейка усіх швів, а також спеціальні ущільнюючі стрічки. Комплекс цих заходів дозволить вберегтись від небажаних наслідків при задуванні сухого снігу чи при попаданні бокового дощу під покрівельний матеріал.

Кріплення черепиці

Додаткова стійкість покрівлі  забезпечується завдяки використанню спеціальних клямерів. Відповідно до моделі черепиці заводом виробником розроблено й протестовані різні типи кріплень. В більшості випадків використовується пружинні типи фіксаторів, що вважаються універсальними. Навіть при сильних поривах вітру вони пружно деформуються й повертаються в попереднє положення. Для черепиць плоского формату використовуються забивні клямери, що є більш статичними й протидіють підриву черепиці знизу. Дахівка, що підрізується фіксується за допомогою обрізного клямера, що представляє собою дріт із спеціальним зажимом на кінці. З кожним роком  виробники вдосконалюють системи монтажу й пропонують все нові засоби кріплення, що здатні вистояти під час найсильнішого вітру.  

Дахова комунікація й снігозахист

Проблема сходження снігу з даху особливо актуальна для наших широт. Це явище несе небезпечний характер, оскільки може завдати значних матеріальних збитків, пошкодивши ринву чи припаркований знизу автомобіль. Для протидії лавиноподібному сходженню снігу по периметру даху будинку  монтуються спеціальні драбинки   або так звані снігорізи. В окремих випадках використовуються  системи підігріву.
Для обслуговування дахових комунікацій, а також комфортного й безпечного пересування по покрівлі з керамічної черепиці розміщуються сходинки й лави.
Разом ці системи не тільки підвищують функціональність покрівлі, але й додають їй шарму.

Примикання до стін й димоходу

Одним з ключових вузлів  будь-якої покрівлі є герметичне примикання.  Саме це місце є індикатором якості виконання покрівельних робіт. Для керамічної черепиці  розроблені самоклеючі стрічки. Вони можуть бути виготовлені з наступних матеріалів:  алюмінію, міді, олова. Основа що піддається обробці має бути суха та чиста від пилу й бруду. Важливо, щоб герметизація пройшла успішно й не відбулось згодом відшарування, температура навколишнього середовище  під час виконання монтажних робіт не була нижчою 50С.

Назад