ua

Графік роботи:

Пн.-Пт.: з 8:00- 18:00

Сб.-Нд.: вихідний

×

Вхід в кабінет

Реєстрація
Введіть ім'я
Введіть прізвище
First name is not valid!
Last name is not valid!
Це не адреса електронної пошти!
Введіть адресу електронної пошти
Користувач з таким email вже зареєстрований!
Введіть пароль
Enter a valid password!
Please enter 6 or more characters!
Please enter 16 or less characters!
Passwords are not same!
Підтвердіть згоду з правилами та умовами
E-mail або пароль неправильний!
Назад

Чому обирають керамічні блоки Porotherm (Поротерм)?

21 лютого

Великоформатна цегла Porotherm є одним з найбільш інноваційних виробів з глини для зведення стін в сучасному будівництві.  Усі переваги традиційно вироблених керамічних виробів були посилені завдяки процесу поризації. Цей стіновий матеріал, тепліший, краще «дихає», точніший за розмірами, простіший у використанні та економніший при будівництві та експлуатації будинку.

 Виробництво пористої кераміки, порівняно з традиційною технологією, вводить додатковий етап. Глина змішується з деревним борошном або тирсою, перш ніж пройти формувальний процес. У печі при дуже високій температурі вони обпалюються, залишаючи в структурі виробу мікропори, тобто мініатюрні порожнечі, заповнені повітрям. Саме завдяки їм блоки легші і мають значно кращі теплоізоляційні властивості, в порівнянні із звичайною цеглою.

Поризація кераміки також дозволяє підтримувати стабільну вологість повітря в приміщенні на рівні, схожому з природними умовами. Завдяки цьому стіни не зволожуються, а цвіль та небезпечні для здоров’я грибки не розвиваються.

Переваги блоків Porotherm:

1. Відмінна теплоізоляція. Здатність чинити опір втраті тепла, що виходить зсередини будинку. Цього вдалось досягнути завдяки пустотам та поризованій структурі кераміки. Точно розроблена система щілин всередині блоку розширює шлях теплового потоку через стіну. В результаті пориста пустотіла цегла отримує кращу теплоізоляцію, ніж традиційна.

2. Акумулювання тепла. Пориста кераміка характеризується прекрасною здатністю зберігати тепло. Для прикладу звичайна  повнотіла цегла віддає тепло дуже повільно через високу щільність, а порожниста з  кераміки завдяки системі щілин і отворів довший час утримують нагріте повітря всередині.

3. Термостійкість. Збереження тепла і поступове його віддача є результатом роботи великоформатних керамічних блоків. Основним параметром, що впливає на мікроклімат приміщення, є термостійкість стін – вони захищають від надмірного охолодження кімнат взимку і від перегріву влітку. Чим більша здатність накопичувати і підтримувати тепло в зовнішніх стінах, тим комфортніші умови в кімнатах будинку в будь-яку пору року.

4. Зручність роботи та економія. Завдяки профільованій бічній поверхні керамічних блоків поротерм в системі «гребінь паз» полегшується їх з’єднання, а головне – не потрібно заповнювати вертикальні шви між ними. Така конструкція  не тільки прискорює будівництво, але і сприяє економному використанню розчинів для кладки. Це також більш тепле з’єднання, ніж з використання суміші, завдяки чому не утворюються містки холоду.

5. Висока технологічність. Поризовані керамічні блоки Porotherm, призначені для будівництва в системах тонких швів Profi і Dryfix, що піддаються додатковому калібруванню. Вони точно шліфуються зверху і знизу, завдяки цьому мають безпрецедентну точну геометрію робочої поверхні 0,3 мм. Ідеально рівні блоки можна з’єднувати між собою  за допомогою шва, товщиною приблизно 1 мм. Завдяки структурі та властивостям розчину адгезія рівномірно здійснюється по всій робочій поверхні. Після кількох годин висихання конструкція набуває своєї розрахункової міцності. Калібровані блоки також мають значно нижчі витрати розчину і кращі теплотехнічні параметри готової стіни.

6. Оптимізована вага. Будівельна кераміка є відносно важким матеріалом, який забезпечує відмінні конструктивні характеристики стіни: високу звукоізоляцію , довговічність, теплоакумуляцію, міцність . Завдяки поризованій структурі та пустотілості, блоки Поротерм відносно легкі.  Великі розміри окремих елементів - наприклад, цегла шириною 440 мм важать лише від 17 до 20 кг, в залежності від моделі. Великий формат  дозволяє побудувати квадратний метр стіни з 16 блоків.

7. Дифузійність стін. Поризовані керамічні блоки паропроникні, а це означає, що вони мають велику здатність пропускати водяну пару. Стіни вільно «дихають», тому що відбувається непорушний процес дифузії. Конструкція будинку, в основі якої пориста кераміка, також має здатність компенсувати сезонні коливання вологості в приміщенні, особливо це помітно весною та осінню. Суха стіна без вологи не дає можливості появи плісняви чи цвілі. Випал глини відбувається при дуже високій температурі - приблизно 900˚C, в результаті отримуємо порожнисту цеглу Porotherm з пористої кераміки.

Назад