ua

Графік роботи:

Пн.-Пт.: з 8:00- 18:00

Сб.-Нд.: вихідний

×

Вхід в кабінет

Реєстрація
Введіть ім'я
Введіть прізвище
First name is not valid!
Last name is not valid!
Це не адреса електронної пошти!
Введіть адресу електронної пошти
Користувач з таким email вже зареєстрований!
Введіть пароль
Enter a valid password!
Please enter 6 or more characters!
Please enter 16 or less characters!
Passwords are not same!
Підтвердіть згоду з правилами та умовами
E-mail або пароль неправильний!
Назад

Який дах слід обрати скатний чи плоский?

17 лютого

Питання, яку конструкцію даху обрати для свого майбутнього будинку постає перед кожним забудовником. В цій статті хочемо підтримати вас у виборі, корисною інформацією про особливості та переваги скатних покрівель у  порівнянні з плоскими.

Кут нахилу має вирішальне значення. Розмежування скатної і плоскої покрівлі починається саме з цього параметру. Хоча в існуючих будівельних нормах немає точного визначення, скатна покрівля називається кутом нахилу від 10° до 70°. Плоский дах має нахил менше 10°.

І скатні, і плоскі дахи мають давню традицію - з різним регіональним розподілом. У той час як плоскі переважно використовуються в регіонах з досить жарким і сухим кліматом, скатні  є пріоритетним вибором в мінливих і вологих погодних умовах. Тому не дивно, що така конструкція є найпоширенішим типом покрівлі в помірних широтах, які також вражають справжньою різноманітністю форм - наприклад, двосхилий дах, односкатний, вальмовий або мансардний дах. Форма  повинна бути добре продумана, адже вона має вирішальний вплив на загальне візуальне враження від будинку.

Двосхилий дах – це далеко не лише щось для традиціоналістів. Вони також незамінні в сучасній архітектурі. Завдяки своїй універсальності  ідеально підходять для впровадження інноваційних та креативних рішень покрівлі. Таким чином можна реалізувати футуристичний вигляд дахів, які відображають сучасний світ.

Скатні дахи мають не тільки різноманітність варіантів дизайну, але й ряд численних і помітних переваг у порівнянні з плоским. Як показує дослідження TU Vienna в Австрії, витрати на скатну покрівлю як складову частину (покрівлю та підконструкцію) нижчі, ніж на плоский дах - як з точки зору початкових інвестицій (виробництво), так і протягом життєвого циклу (50 років).

Вища загальна вартість плоского даху обумовлена ​​кількома факторами: по-перше, його купівля дещо дорожча, оскільки для якісного будівництва необхідні залізобетонна основа, конструкція з утеплювача, що формуватиме ухил і ПВХ мембрана. З іншого боку, плоскі дахи потрібно оновлювати та регулярно обслуговувати приблизно кожні 15 років, що дорого. Якщо подивитися на загальні витрати, будинок з двосхилим дахом виходить на перше місце: завдяки більшій площі, можливість переобладнання. Економія в порівнянні з плоским  становить понад 400 євро на квадратний метр протягом життя.

Ще однією перевагою двосхилого даху є її його адаптивність. У життєвому циклі одноквартирного будинку поведінка використання та пов’язані з цим вимоги до житлової площі змінюються кілька разів. Вибір двосхилих дахів дає власникам і мешканцям максимальну гнучкість приміщення з відповідною економічною ефективністю. Оскільки, розширивши мансарду, загальну площу можна значно збільшити, а доступний простір при виборі плоского даху є остаточним. Тут, щонайбільше, можна створити додатковий простір за допомогою складних прибудов.

Згідно з дослідженням, будинок з двосхилим дахом також на 12,5% компактніший, ніж з плоским з такою ж житловою площею. Це робить будівлю більш енергоефективною, оскільки зменшує контакт поверхонь стін із навколишнім середовищем.

Збільшення частоти екстремальних погодних явищ в результаті зміни клімату ускладнює будівництво споруд. Однак конструктивна стійкість скатних дахів дозволяє покрівлі витримувати високі навантаження від снігу або граду. Їх не потрібно очищати вручну. Керамічна черепиця має клас стійкості до граду HW4 (Ø 40 мм), випробування на град IBS Linz, 2014 (AT).

Скатні дахи гарантують швидкий відтік води, вона «тікає» з будівлі без жодних бар’єрів, тому зникає ризик пошкодження. Крім того, придатну для використання дощову воду можна легко зібрати.

Шум має значний вплив на комфорт у будівлях, особливо в міських районах із часом високим рівнем шуму. Добре продуманий двосхилий дах забезпечує чудову звукоізоляцію завдяки комбінації матеріалів. Це дозволяє власникам добре спати навіть під час сильного дощу.

Скатний дах значно покращує теплову ефективність будівлі, забезпечуючи природну вентиляцію під верхнім шаром. Це дає можливість отримати оптимальний комфорт приміщення як взимку, так і влітку.

Витрати на компонент «дах» (покрівля та підконструкція) нижчі з скатним дахом, як з точки зору закупівельної ціни, так і протягом життєвого циклу (50 років). Експлуатаційні витрати також відносно постійні. Потреба в ремонті виникає лише через 30 років. Покрівельні матеріали можна легко замінити у випадку пошкодження, на відміну від елементів в плоскій конструкції даху.

 

При двосхилих дахах подальше створення житлового простору можна зробити без складних і дорогих пристосувань або доповнень. Встановивши мансардні вікна, також можна буде пропускати сонячне світло і створити під покрівлею тепле і наповнене світлом житлове приміщення.

У порівнянні з будівлею з плоскою покрівлею, будинок з двосхилим дахом заощаджує близько 26 тонн CO2 протягом 50-річного життєвого циклу. Це відповідає 200 000 км на автомобілі.

Ми пропонуємо різноманітні скоординовані та перевірені рішення для покрівлі для вашого життєвого рішення. Це включає: керамічну черепицю, аксесуари та технічні компоненти, такі як підпокрівельні системи, системи кріплення від буревіїв, системи захисту від снігу та теплову ізоляцію. Покрівельні рішення від KeramoDim дозволяють будувати дахи відповідно до європейських будівельних норм у секторі реконструкції та нового будівництва, аж до впровадження стандарту пасивного будинку.

Назад