ua

Графік роботи:

Пн.-Пт.: з 8:00- 18:00

Сб.-Нд.: вихідний

×

Вхід в кабінет

Реєстрація
Введіть ім'я
Введіть прізвище
First name is not valid!
Last name is not valid!
Це не адреса електронної пошти!
Введіть адресу електронної пошти
Користувач з таким email вже зареєстрований!
Введіть пароль
Enter a valid password!
Please enter 6 or more characters!
Please enter 16 or less characters!
Passwords are not same!
Підтвердіть згоду з правилами та умовами
E-mail або пароль неправильний!
Назад

М'яка бітумна черепиця - сучасний надійний матеріал

19 жовтня

Як вибрати бітумну (м'яку) черепицю

Пристрій покрівельного покриття - один з найбільш відповідальних видів будівельних робіт. Від надійності даху залежить мікроклімат в будинку і довговічність огороджувальних конструкцій. Сучасні будівельний ринок пропонує безліч видів покрівельних матеріалів для інверсійних, плоских і скатних дахів - різні види штучної черепиці, листові, мембранні і рулонні матеріали. Для дахів в індивідуальному житловому будівництві популярності набувають м'які листові бітумно-полімерні матеріали. Розглянемо, що таке бітумна черепиця.

Гнучка черепиця - листовий покрівельний матеріал, що складається з декількох шарів:

  • Верхній шар - посипання з сланцевої або базальтової крихти, відповідає за декоративність і зносостійкість покриття. Кращою вважається посипання з базальту - вона стійка проти негативних погодних факторів, менше обсипається.
  • Середній шар зі скловолокна, просоченого модифікованим бітумом з добавками відповідає за міцність, пластичність, термостійкість та гідроізоляційні якості всієї конструкції.
  • Нижній шар - клейовий склад, захищений плівкою, яка знімається на монтажі.

Випускають гнучку черепицю безліч вітчизняних і закордонних компаній, у кожній з яких свої фішки.

При виборі слід враховувати товщину середнього шару, так як він відповідає за гідроізоляцію, чим він товстіший, тим краще і склад добавок, що модифікують у бітуму. При виробництві м'якої черепиці застосовують два види модифікаторів - АПП (аттактіческій поліпропілен), що надає стійкість при температурі до 120°С, але крихкий на морозі, і СБС (стирол-бутадієн-стирол), що збільшує еластичність і зберігає властивості при нестабільній погоді і негативних температурах.

Яка бітумна черепиця краще

Краща бітумна черепиця має в складі СБС-модифікований високоякісний бітум. Кращими виробниками матеріалу вважаються компанії:

  • IKO;
  • Docke;
  • Katepal;
  • TEGOLA;
  • Техноніколь.

У лінійці кожної з компаній представлені гонт різної товщини листа, нарізки і кольору, кращі з яких імітують натуральну глиняну черепицю, гарантують довговічність від 15 до 50 років і стійкий колір на весь період експлуатації. Мала вага гонту (в середньому 8 кг / м2) дає значну економію на несучих конструкціях покрівлі. На відміну від металочерепиці бітумна має відмінні шумоізолюючі якості, що важливо при зливах і граді.

Вибір конкретної марки гнучкої черепиці залежить від особистих уподобань господаря будинку, так як при схожих параметрах імпортні матеріали мають більш високу ціну, складний монтаж, але більшу кількість нарізок гонту і широку колірну гамму.

М'яка рулонна покрівля виконується на дахах з малим ухилом (до 3%). Краща м'яка покрівля повинна мати гнучкість на брусі Ø15 мм при t=−25°С - це гарантує еластичність і відсутність тріщин при морозах. Як посипання верхнього шару вибирайте базальтові гранули.

Що краще: металочерепиця або бітумна черепиця

Основою м'якої покрівлі служать, як правило, залізобетонні плити або профільований настил, утеплені насипним або плитним утеплювачем. Монтаж м'якої покрівлі з сучасних рулонних бітумно-полімерних матеріалів проводиться наплавленням або механічним способом за допомогою дюбелів. Розм'якшення нижнього шару матеріалу газовим пальником вогненебезпечно, виробники рекомендують виконувати покрівельні роботи безогневим обладнанням, наприклад будівельним феном.
Монтаж гнучкої черепиці можливий при температурі вище -7°С тільки на ідеально рівній підлозі ухилом ската від 15 до 45°, склад покрівлі виглядає наступним чином:

  1. Настил з вологостійкої фанери, шпунтованих дощок хвойних порід деревини або ОСВ по несучих конструкціях покрівлі.
  2. Прокладочний шар - рулонний бітумно-полімерний покрівельний матеріал для проміжних шарів, без посипання кам'яною крихтою.
  3. Битумна черепиця.

Монтаж ведуть знизу вгору, нахлест гонтів задає інструкція виробника. Гонти кріплять спеціальними покрівельними цвяхами з гальванічним покриттям і неопреновими прокладками.

Назад